Скандал: Каде исчезна Македонија?

12/06/2010

Како што знаете, деновиве Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ е гостин на подмладоците на Европските народни партии (YEPP).

Еве линк до деталната програма објавена на сајтот на YEPP. Во програмата воопшто не се спомнува зборот Македонија. Не се спомнува ни зборот „Macedonian“, иако на англиски партијата е „Internal Macedonian...“.

На страницата каде што се објавени членовите на YEPP нашата држава е заведена како FYROM, а Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ е заведена како „UMS of VMRO-DPMNE“. И на страницата на EPP сме сеуште FYROM, а Груевски е „the Prime Minister of FYROM“.

Вчера Груевски ги обвини своите политички противници дека се за брза промена на името, брза промена на идентитетот и јазикот.

Вака ли се чува името, идентитетот, јазикот? Среде Скопје исчезнува Македонија, а се гостат тие што не нарекуваат исклучиво FYROM - „сонародњаците“ на Груевски.

Главни соучесници во „фиромизацијата“ на Македонија се Груевски и неговите послушни омладинци - дури и во главниот град на Македонија.

И на видеово можете да видите дека под името на Груевски не стои ништо.

Претставен е како „претседателот на Владата“, а не како „претседателот на владата на Република Македонија“.

Ова е предавство на македонските национални интереси!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week