Именувачница

2/28/2008

Вчерашната колумна: Именувачница.
Насловот е инпириран од делата на Шундимитар Сармаџиев.

Косовска Унија?

2/20/2008

Ај, бујрум коментари за денешната колумна:
Косовска унија?

Демократска Република Македонија?

2/17/2008

Предлогот е - Демократска Република Македонија?!

Ако „Вечер“ е во право, тогаш новиот предлог на Нимиц би бил мојот прв фаворит, Демократска Република Македонија. Просто не ми се верува дека „Вечер прв дознава“, ама да почекаме до вторник.

Да потсетам само што напишав на 11.05.2007:

„Во моментов, мислам дека е најдобро да ги прекинеме сите преговори околу Уставното име, и уште еднаш, за последен пат, самите да си го промениме името на државата. Мојот предлог е „Демократска Република Македонија“ (резерва - „Европска Република Македонија“).

Ем ќе ги заебеме Грците, ем промената на Уставот може да се искористи за вистинско демократизирање на Македонија каде што сеуште „народот“ се поима исклучиво како „етнос“.“

Ова можно име прв пат го споменав на 30.01.2007 во постот Името не го менуваме?, а не во ноември, како што наведува Рибаро во Жаре за кум.

Рибар, те частам пастрмка у Пешна, ако „Вечер“ е во право!

Само, нешто ме јаде јанза дека ДР Македонија би бил разумен предлог е уште еден пробен балон, слично како што беше со „мерките“.

Сексуална антропологија: Мехинаки

2/15/2008


Линк до последната колумна во „Форум плус“.

Охридскиот Антарктик

2/13/2008


Верувале или не, ама Бугарија има база на Јужниот пол која се нарекува „Св. Климент Охридски“.

Базата има сопствена бугарска пошта!

Најинтересно, како што може да се види и од фотката, пред базата има патоказ со табла на која пишува дека Охрид е оддалечен 13990 км!

Верувале или не, на Антарктик има не само Bulgarian Beach, Burgas Peninsula, итн., туку и Delchev Peak, Delchev Ridge, Kliment Ohridski, Mount, дури и Prespa Glacier!

Гоце Делчев е претставен како „лидер на Бугарското ослободително движење во Македонија“. Ледникот Преспа не го добил името според нашата Преспа, туку според врвот Преспа на Родопите.

Одговорот на прашањето што мајка бараат Бугарите на јужниот пол можете да го дознаете во денешната колумна во Дневник: Пингвините и идентитетот.

За државниот грб

2/06/2008

Колумната во денешен „Дневник:
„У тунелу усред мрака...“

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week