ГЕМ повторно во акција!

5/07/2009

Движењето „Граѓани за Европска Македонија“, по успешната реализација на „февруарскиот поход“, повторно е во АКЦИЈА.


Доколку сте загрижени за иднината на нашата татковина и доколку сакате да дискутирате за актуелните состојби и перспективи на Република Македонија на патот кон Европа, ве покануваме да присуствувате и активно да учествувате на серијата мајски трибини низ целата држава:

- 8 мај (петок), ОХРИД, сала на општина Охрид, 18.30 часот
- 13 мај (среда), ГОСТИВАР, Центар за култура, 18.30 часот
- 15 мај (петок), РЕСЕН, сала на Општина Ресен, 18.30 часот
- 20 мај (среда), ГЕВГЕЛИЈА, Пионерски дом, 18.30 часот
- 22 мај (петок), БЕРОВО, сала на Општина Берово, 18.30 часот
- 27 мај (среда), КАВАДАРЦИ, сала на Општина Кавадарци, 18.30 часот
- 29 мај (петок), ВЕВЧАНИ, сала на Општина Вевчани, 18.30 часот

Трибините ги организира граѓанската иницијатива „Граѓани за Европска Македонија”, започната од страна на шестмина интелектуалци (Мерсељ Биљали, Никола Гелевски, Бранко Героски, Владимир Милчин, Жарко Трајаноски и Роберто Беличанец), кои го објавија „Манифестот за Европска Македонија”. Манифестот досега го поддржаа над 2000 граѓани кои сакаат Македонија што е можно побрзо да стане членка на Европската унија.
Доколку сакате подетално да се информирате за иницијативата, да му се приклучите на Движењето или да ја добиете публикацијата на карикатури „ПЕЦКО“ од Дарко Марковиќ, посетете ја интернет страната: www.gem.org.mk.


3 коментари:

Новица рече...

има некаде инфо како се финансира движењето?

Логистичка поддршка на движењето дава ФОСИМ кој е и издавач на публикацијата „Пецко - (У)кажувања“.

Новица рече...

Жарко, извини, уште едно прашање... дека на сајтот нема ништо инфо: се собравте па ФОСИМ даде логистичка поддршка или обратно?

Мислам дека би било фино сите вакви работи да се напишат во една „За нас“ страница.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week