Coming Out

7/14/2009

Јас сум Жарко Трајаноски, Македонец и Словен, и не се срамам да го признаам тоа.

8 коментари:

Todor рече...

Добро твое право е да се осеќаш како сакаш. Само не можиш во исто време да бидиш Македонец и Словен. Словен не постои како национално определување, можиш да бидиш Македонец со словенско потекло, шо и сите ние имаме делумно Словенско потекло, само не можиш да не се сложиш дека исто така имаме и Старо македонско потекло ( античко ) ... ако сакаш можиме да подискутираме за ова

Ognen рече...

Од каде знаеш?

Од каде знам? Па сум шетал малку „зад Карпатите“ :)

Анонимен рече...

А кој ти е мајчиниот јазик?

оној од каменот од Розета :)

Анонимен рече...

санскрит Жаре, санскрит! :)

Ако тргнеме од јазикот на Адам и Ева пред да бидат изгонети од рајот, тогаш мајчин јазик ми е "body language" :)
Инаку, ако му веруваме на Паскота дека сме потомци на неговиот кип пред Влада, тогаш под итно треба да поченеме да учиме грчки :)

Анонимен рече...

Одличен текст и вистинит. За жал, малкумина кај нас сакаат да ја знаат вистината, поубаво им е да си живеат во халуцинации. Лозунгот "Македонија на Македонците" во сите пишани документи покажува дека под Македонец се подразбира "националност" (граѓански поим, географски поим) за сите коишто живееле во Македонија. Никој, никаде (освен Мисирков на неколку места) не пишувал за Македонци како етнос, туку за Македонци како демос.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week