За петицијата

10/09/2010

Благодарам за поддршката што ја иницираше Вуна, како и за петицијата.

Сакам уште еднаш да појаснам дека се работи за приватна кривична тужба за клевета и навреда, поднесена од страна на Миленко Неделковски, и дека процесот во Основен суд Скопје I треба да започне на 19.10 во 13.15 часот.

Инаку, забележав дека на петицијата има потписи и на Borat Sagdiyev, Evangelos Kofos, alexandros mallias, Master Yoda, Dora Bakojani...

Мило ми е што сеуште не сме ја изгубиле смислата за хумор.

Сепак, тој/таа што се потпишал/а како Dora Bakojani, требало барем да провери дека правилно се пишува Dora Bakoyannis (Greek: Ντόρα Μπακογιάννη).

Dora Bakoyannis никогаш не би се потпишала како Dora Bakojani, ама некој од квази-патриотите се потпишал, докажувајќи дека и грчко име ќе преземе, само за да ме оцрни како „прогрчки пропагандист“.

Ете, такви се нашите „борци за името и идентитетот“. Досега анонимно се закануваа и плукаа, а сега почнаа да се потпишуваат и со грчки имиња.

1 коментари:

Анонимен рече...

Ај не се губи во аргументите и ти. Знаеш дека не се потпишале така за да некој помисли дека навистина Дора се потпишала туку за да покажат дека мислат дека си „грчки платеник“. Што е бедно и глупо и доаѓа од уште победни луѓе ама тоа не значи дека ти треба да се губиш во смешни аргументи и да им се обраќаш или спориш со таквите. НИту заслужуваат, ниту ќе те разберат, а оние при здрава свест гледаат, не се секирај.

Со среќа во борбата и поддршка!!!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week