Влатко Ѓорчев е подобар штедач од Никола Груевски

10/14/2010

Пред да се приклучите на групата, не би било лошо да ги споредите пријавените имотни листови на двајцата државни функционери, кои се јавно достапни.

Груевски пријавил дека не поседува ниту стан, ниту автомобил, а од личен имот поседува само 25 уметнички слики во вредност од околу 7.000 евра. Пријавил повеќе банкарски депозити, но нивната вкупна вредност не надминува 70.000 евра (колку што можев да пресметам од око).

Но, Ѓорчев, кој се „прослави“ со колумната за „Спомениците“ на црвената буржоазија, пријавил многу повеќе имот. Ѓорчев од 2008 година поседува стан со подрум и гаража во вредност од 108.000 евра, а една година претходно си купил Фиат Пунто Гранде во вредност од над 13.000 евра. Исто така, успеал да заштеди во банкарски депозити над 20.000 евра.

Ако претпоставиме дека Ѓорчев почнал да заработува на 23 години како портпарол на ВМРО-ДПМНЕ (2001-2004), испаѓа дека за нецели 10 години успеал да заштеди по околу 15.000 евра годишно. Се разбира, во оваа пресметка не ги вклучуваме ниту имотот на неговиот брачен другар (111.093 долари на девизна штедна книшка), ниту имотите на неговите родители во Макарска и Славонски Брод.

Мора да се признае, Ѓорчев се покажал како многу поголем талент за штедење отколку Груевски. Премиерот има многу повеќе политички стаж од Ѓорчев, а не успеал да заштеди ниту половина од него, иако има работено ем како брокер и банкарски директор, ем како советник на српскиот министер за финансии.

Токму затоа, и јас размислувам да се приклучам на фан групата „Доста беше од Груевски, време е за Влатко Ѓорчев“. Ѓорчев е симбол за успешен млад политичар и генијален штедач.

Или, можеби, подобро ќе биде да основаме нова фан група: „Да му купиме стан на Никола Груевски“?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week