Бранителите на јавната чистота

10/09/2010

Како обвинет за загрозување на јавната чистота, отидов до зградата каде што се наоѓаат „бранителите на јавната чистота“ - Комисијата за прекршоци во Министерството за транспорт и врски.

Еве како бранителите ја бранат јавната чистота пред нивната зграда:


Потоа „обвинетиот“ за загрозување на јавната чистота го посети „местото на злосторот“ - тарабите на кои што го напишав графитот „Антикоманија филм ви прикажува“ се излепени со стотици плакати, а корпата за ѓубре е уништена.
Ова што го гледате се фекалии што се слеваат одзади тарабата. По фекалиите газат стотици пешаци дневно, а „миомирис“ од гомна и мочка се шири од „фонтаната на Александар“.


Погледнете само каква е состојбата со јавната чистота во градилиштето каде се гради фонтаната со Александар.


Центарот на Скопје го претворија во депонија која шири зарази, а мене ме обвинија како загрозувач на јавната чистота заради пишување на графит на незаконски поставена тараба.

Законот предвидува глоба од две до три илјади евра за ЈП за комунални услуги доколку не обезбедат редовно и квалитетно одржување на јавната чистота. Зошто никој нив не ги казнува?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week