Глупост на неделата

10/23/2007

Веќе не се трпи. Морав да воведам нова рубрика:

„- Некој ќе каже дека Владата и порано била отворена за граѓаните, но јас ќе кажам дека во историјата знаеме дека еден од најдемократските устави во светот бил уставот на Сталин, а демократската практика во тој период била таква каква што ја знаеме. Затоа е нужно Владата да ја отовори вратата за граѓаните, додаде тој.“ (Боцевски: Манифестацијата „Отворена влада“- сигнал за вистинската демократска слобода на граѓаните ...)

Како може Уставот кој прокламира дека е постигната „диктатура на пролетеријатот“ (чл. 2) да се смета за „еден од најдемократските устави во светот“?

Од кога прокламирањето диктатура се смета за нешто „најдемократско“?

P.S.

На најголемиот „реформист“ Груевски, му го честитам денот на револуционерната борба со омилениот стих на неговиот ментор Љубчо Георгиевски: „...делете ја, парчете ја, пак ќе има само една Македонија“.

3 коментари:

Анонимен рече...

dosta seres

Кибицер рече...

Он, бившиот ни блогер, као нешто читал, ама не дочитал. Или слабо разбрал. Или...

поздрав.

Или има многу лоши советници, што читаат американски фраери кои одеднаш откриваат дека и Русите имале некаква си „демократија“.
поздрав

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week