Голо тело

10/25/2007

Последната колумна во „Форум“.

4 коментари:

Dozgulpmus рече...

Жаре, прекрасен текст, навистина. Би бил среќен кога (ти) би имал шанса да се ујдисаш на целовечерен муабет со Томислав Готовац, односно Антонио Лауер (што целовечерен, може и повеќедневен или неколкумесечен:)). Веројатно си запознаен со неговата работа, посебно со перформансите на јавни места изведени со ГОЛО ТЕЛО. И тој ја немаше среќата непречено да го изрази она што го сака, па така како "проблематичен уметник" секогаш покрај себе имал верна публика од полицијата. Еве и некое фото:
http://www.dopmagazin.com/elementi/20050718_112716gotovac%20TOM.jpg
http://www.hfs.hr/baza/sliketekstovi/0391007.17.jpg

Фала за линковите. :)

Анонимен рече...

Igor Janev proposed this question of UNGA for ICJ: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?".


29.09.2007. Belgrade

Анонимен рече...

Igor Janev proposed this question of UNGA for ICJ: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?".


29.09.2007. Belgrade

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week