Во Македонија ништо ново

8/14/2007

Секретаријатот за европски прашања објавува на 30.07.2007 информација за Меѓународен конкурс за новинари... во која новинарите се информираат дека крајниот рок за пријавување на конкурсот е 31 јули 2007 година!!!

Невидена срамота. Каде се чуло и видело да се објавува информација за конкурс еден ден пред завршувањето на конкурсот? Можно ли е за еден ден да се преведе текст до 25 страни на англиски и да се пополни апликацијата?

Џабе сите реклами и напори за подобрување на „европскиот“ имиџ на Република Македонија, кога оние што треба да не водат накај „Европа“ прават вакви елементарни гафови.

4 коментари:

Arheoblog рече...

Прашаа медиумите за медиумите ,,Дали може да им се верува на медиумите"?

НЕ!!!

Археолошки дневник vol.1

Значи, пораката е:
не ни верувајте ни нам, на блогерите? :)

Arheoblog рече...

Секако. Jас сум само археолог кој на интернет глуми дека е археолог. :)))))


Археолошки дневник vol.1

Анонимен рече...

Model za IMETO vo OON shto go predlozil Igor Janev (a bese prihvaten za srpskiot slucaj vo OON): Request for an advisory opinion of the International Court of Justice on whether the unilateral declaration of independence of Kosovo is in accordance with international law. The General Assembly, Mindful of the purposes and principles of the United Nations, Bearing in mind its functions and powers under the Charter of the United Nations, Recalling that on 17 February 2008 the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo declared independence from Serbia, Aware that this act has been received with varied reactions by the Members of the United Nations as to its compatibility with the existing international legal order, Decides, in accordance with Article 96 of the Charter of the United Nations to request the International Court of Justice, pursuant to Article 65 of the Statute of the Court to render an advisory opinion on the following question: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?". 29.09.2007. Belgrade.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week