За инцидентот во Струга

2/23/2009


Еве неколку интересни цитати и линкови за инцидентот во Струга:

„- Завчера во Струга зајде сонцето на слободата на говорот. На стружани им ги понудивме микрофоните за да ги поделиме проблемите, но, за жал, група насилници го спречи одржувањето на трибината.“ (Насилници удрија врз слободата на говорот)

„Морници ме полазуваат кога ќе помислам дека партијата посилна од законот им дала одобрение на овие дваесетина локални падари да го држат градот под опсада божем Струга се наоѓа негде на Дивиот Запад.“ (Владимир Милчин: Струга забранет град)

„Да се спречуваат трибини сметам дека не е в ред, без оглед кои се организатори и таквите постапки не не' водат во демократски афирмирано општество“ (Осман Кадриу - „Наша Струга“ ги разбрка „граѓаните за европска Македонија“)

„...на крај го поделија народот на Македоноиди и Соросоиди“ (Горан Михајловски - Македоноиди и Соросоиди)

„Преку к*р со таа слобода на говорот. Нека бидат среќни што не го јадеа како што заслужуваат.“ (Форум Кајгана)

„Како бре не ти е срам да се фалиш со насилство, со тепање,во тоа ли си јак бре земјак. Што не застана со микрофонот врака и да кажеш што ти лежи на срцето. Или не беше таму.“ (Форум Кајгана)

„- Струга не е нешто што се случува од вчера. Проблемот тече извесен период“ (Ерван Фуере)

“Според, она што можевме да го видиме на youtube, многу е јасно дека ова е една од многуте операции на ВМРО-ДПМНЕ“ – Ѓунер Исмаил

„Ги повикувам властите во најскоро време да се откријат деструктивните сили. Во најскоро време ќе се покаже дека сето ова не било случајно“ (Љубе Бошкоски)

“Апелирам да нема притисок, луѓето слободно да да се изјаснуваат и да гласаат“ – Нано Ружин

“Немаме информации што точно се случило. Затоа ги повикуваме институциите што поскоро да го расчистат случајот, затоа што не би сакале да се сомневаме, дека е било каква конструкција. Се надеваме дека и колегите од СДСМ ќе го поддржат случајот“ - Илија Димовски (Меѓународната заедница го осуди струшкиот инцидент)

„Мора да се дознае кој почнува во Македонија со ФАШИСТИЧКИ МЕТОДИ да им забранува на било која организација СЛОБОДНО да се ИЗРАЗУВА.“ (коментар - Поради закани откажана трибина)

„Врз основа на првичните разговори со пријавителите, обезбедени се одреден број на информации врз основа на кој полицијата ќе има добра основа да постапи со пријавата, и веруваме конечно да ги открие прекршителите на јавниот ред и мир“ (Гордана Јанкуловска - Кој се закануваше вчера во Струга?)

За на крај, еве и еден фашистички коментар под снимката објавена на youtube, колку за потврда дека фашизмот цути во Македонија:

Golemo bravo za deckive koj gi blokiraa izoliranive mozoci, inaku koga se raboti za Makedonija ne mi e sram da bidam i fasista i nacista i slicno kako sakate kazete ic kur ne me boli, pozdrav do site Makedonci a ovie izolranive ako ne im se dopaga mozat da umrat.“

Едно големо фала и до „Еднооки“, затоа што бесплатно ни го промовираат Граѓанскиот Манифест за Европска Македонија.

1 коментари:

Анонимен рече...

Premnogu patetika batka......ke ne rasplaces...

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week