Ветувања

5/02/2008

„...се ветува дека до 2012 година во Македонија ќе пристигнат две милијарди евра директни странски инвестиции...“ (Груевски: Одиме кон историска победа)

На времето, Циле ветуваше милијарда.

Сега Грујо ветува две милијарди. Дали не очекува некоја нова „Тајванска“ авантура?

Дефинитивно, некои Македонци се трговци – ама со лажни надежи.

4 коментари:

komitata рече...

два милиарда не са кой знае какво за три години. напълно са възможни.

Дај боже да не сум во право.

Анонимен рече...

А БЦ, на пример, во експозето по реконструкцијата на неговата последна влада (некаде при крајот на 2003 година) изјави дека ГАРАНТИРА влез на дал беа 300 дал беа 400 милиони евра во текот на следната (2004) година. За неколку месеци после ветувањето, храбро да избега во пет-годишната сигурност на претседателскиот кабинет, за од таму да се „жртвува“ за Македонија. А 2004 година влезе во легендите според перформансите на македонската економија, со кодно име ДНО. Е сега, поентата ми е што во тоа време не се најде НИТУ ЕДЕН новинар за да направи паралела меѓу Милијардата на Циле (во рок од четири години) и Милионите на БЦ (во рок од една година). И да пресмета дека и тие Милиони за четири години излегуваат повеќе од милијарда. Ај ќе си речам, немаше блогови тогаш. Ама барем весници имаше пун курац, и тогаш ко и сега....

Ете, убаво си пресметал. Ама можда не го фатиле затоа што не го употребувал инкриминирачкиот збор „милијарда“ :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week