Црква на плоштад: прле пред магаре?

5/23/2008

Еве тема за македонско филмско сценарио - Ктиторот против „ктиторот“:
„- Тој проект за црква на плоштад апсолутно се коси со ДУП-от и јас нема да го поддржам.
А доколку Владата сака да прави црква, темелите на "Св. Мина", веднаш до "Св. Богородица" се тука, ископани и нека повелат нека градат.“ (Вечер OnLine)

"Не дадовме согласност на планот што предвидува изградба на црква на Плоштад Македонија, бидејќи никој не одговори од каде потребата токму на Плоштадот да има ваков објект, ниту пак МПЦ се изјасни под која епархија ќе биде црквата. Им дадовме предлог, ако веќе сакаат да ја возобноват 'Св.Константин и Елена' тоа да го направат во Жена - парк, каде некогаш се наоѓала црквата, или пак да ја обноват црквата 'Света Мина', чии темели се веќе ископани", вели скопскиот градоначалник Трифун Костовски.” (Градот не дозволува да се гради црква на Плоштад Македонија)

Потсетување: Изградбата на црква на плоштад, најматно во јануари

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week