Европска Македонија?

5/08/2008

Говорот на Груевски на изборната конвенција на коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ завршува со паролата:

„Да живее Европска Македонија!“

Интересно, придавката „Европска“ е напишана со голема буква.

Во македонскиот јазик, придавките „македонска“, „европска“ не се пишуваат со големи букви. Со големи букви се пишуваат имиња.

Дали ова е обид за суптилно промовирање на името „Европска Македонија“ или пак од ВМРО-ДПМНЕ не ја познаваат добро граматиката на македонскиот јазик?

Потсетување - Пак за името: Европска Република Македонија?


0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week