Нетолеранцијата е заразна!

1/09/2009

Скопје, јули 2009.
Специјалната единица „Алфи“ успешно го започна спроведувањето на акцијата „Ослободи го срцето“ за сузбивање на уличната нетолеранција.
Посебните мобилни Алфа единици приведоа вкупно 4.107 лица, од кои 1.469 се бараа по телеграма, распишани потерници и по наредба на суд за намерно ширење на заразната болест нетолеранција.
559 лица се приведени непосредно по извршување на кривичното дело намерно ширење на вирусот на нетолеранција, а останатите се фатени на лице место при извршување на кривично дело и по други основи.
Сите приведени лица ќе бидат спроведени на присилно тестирање во инфективната клиника утре во 12 часот. Медиумите се добредојдени.
(ете, воведувам нова рубрика – „Вести од блиската иднина“)

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week