Европска Република Вевчани

1/09/2009


Ете, и „Глупавиот Август“ стана „европска вредност:
„- Првата награда за промоција на европските вредности Секретаријатот ќе ја додели токму на Василица на европската република Вевчани. На овој начин сакаме да оддадеме признание за граѓаните на една општина во РМ која ги негува пркосот, слободата, демократската традиција - изјави Иви
ца Боцевски, вицепремиер за европски прашања.“ (Канал 5)
Еве како се негува слободата:Еве како се негува демократската традиција:


Еве како се негува пркосот:


Претполагам, маскава е олицетворение на нашите европски избори - „а ла касапаана“:

Ај, нека ни е честита паганска Василица, и што побргу да влеземе во ЕУ, за да ги научиме и таму кои се вистинските „европски“ вредности.
(фотографиите се преземени од официјалната страница на општина Вевчани)

3 коментари:

Sataniel рече...

Зошто намирисувам иронија во постот?
Кои се за тебе „вистинските европски вредности„ ако не овие? И зошто не токму овие? Многу би сакал да ни објасниш.

„Зошто намирисувам иронија во постот?“
Затоа што имаш сетило за мирис :)
Немав тука амбиција да ги објаснувам „вистинските европски вредности“.
Само се обидов наградата за промовирање на „европски вредности“ да ја доведам до апсурд.
Инаку, Вевчани ми е едно од омилените места во Македонија, лани и прелани бев седум-осум пати таму, и воодушевен сум од менталитетот на луѓето.

sataniel рече...

Можеби е апсурдна, али на место си е. ;)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week