Гласај за Охрид - гласај за FYROM!

1/08/2009


Да се гласа или да не се гласа за Охрид и Врело, прашање е сега!
Еве ги моите аргументи зошто не треба да се гласа, изнесени кај Развигор:
„Ако гласам „патриотски“, како што препорачуваш, тогаш практично треба да се согласам на името „Republic of Macedonia (FYROM)“.
„Некронимот“ FYROM е изум на грчката пропаганда со која се понижува нашата држава, па оттаму сите „патриоти“ што ќе го притиснат копчето на кое стои „FYROM“ ќе станат жртви на непријателска пропаганда.
Затоа, наместо притискање на копчето на кое стои FYROM, предлагам да се здружиме и да потпишеме петиција до организаторот за бришење на „некронимот“, и да ја прошириме петицијата до сите вистински пријатели на Македонија.
Исто така, има уште една нелогичност. Кај езерото „Охрид“ прво стои Албанија, а после Македонија (ФИРОМ), додека Албанското чудо (реката Дрин) е само на Албанија иако едниот крак на Дрим извира од Охридското езеро во Република Македонија.“
Развигор е скептичен во однос на петиции, предлага „директни пораки по е-пошта и организирање на таква кампања преку сите расположиви средства (на пр. социјални мрежи како Фејсбук)“. Имате некоја подобра идеја?
Можеби конечно треба да се направи и кампања против Microsoft заради преименувањето на нашиот јазик во FYRO Macedonian.
Оти, и куцањето во Microsoft Word испаѓа патриотско самоубиство.
P.S. Развигор уште еднаш пиша -
Фајромизација во изборот за светски чуда.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week