Александар Би-македонски

1/22/2009


Изјава за денешен Шпиц, во мошне интересниот напис, во поднасловот „Би-споменик“:
„Колумнистот Жарко Трајановски пак вели дека е чудно што никој во срединава не ја отвора темата за бисексуалноста на Александар Македонски.
- Александар Македонски е симбол на нашиот бисексуален идентитет. Чудно е што никој не ја отвора темата за неговата сексуална ориентација и што во општество како што е нашето го глорифицираме и прифаќаме, а при тоа не може да стане збор да помине закон за слободна сексуална ориентација - коментира Трајановски.
Според него, со вакво форсирање и политика се создава раздор меѓу македонскиот етнос, меѓу современите антички Македонци и словенските Македонци.
Тој објаснува дека ова е сосема нов тип на градење на нацијата по пат на негација во однос на Грците.
- Порано тоа го правевме со негирање со Србите, па потоа со негирање со Бугарите. Постапката со поставување на античките споменици е само показател дека тие што ја водат државата не сакаат да не внесат во ЕУ – вели Трајановски.“ (Шпиц, Александар Македонски ни го зеде умот)
Мала исправка. Наместо „закон за слободна сексуална ориентација“, говорев за Закон за регистрирани партнерства.
Исто така, во однос на „градење на нацијата по пат на негација“, укажав дека проблемот е во нашата неконзистентност и дисконтинуираност.


10 коментари:

Анонимен рече...

хмммм, Ацо не бил бисексуалец. Ацо бил „сештоеб“. Доказ за тоа е и македонската народна песна „Александар ми Букефала јаваше“. Песната, освен што го промовира македонскиот антички идентитет, открива и една досега непозната димензија на семакедонството на Аце, а имено - особената фасцинација со коњските и коњоликите полови органи. Сештоебноста, односно куродигањето (или вагиновлажнењето / аналоширењето, итн, се согласно сексуални преференци) на се што мрда и не мрда, на Аце, всушност, говори за универзалноста на античкомакедонскиот дух.

Анонимен рече...

Зарем не е веќе одамна елаборирано дека во времето на античките македонци, грци и останато друштво бисексуалноста била сосема нормална работа?

Анонимен рече...

Elaboriraj im go toa na Gruevski i kompanija :)

Анонимен рече...

А што има тоа врска со Груевски и компанија?

Интересна е хипотезата дека Ацо бил „сештоеб“. Треба подетално да се испита.
И за чичко Фројд бисексуалноста е сосем нормална работа.
А во однос на „Груевски и компанија“ - дозволете ми да го кажам истото што го кажуваат нашите министри кога ќе им постават незгодно прашање: „Без коментар!“

Анонимен рече...

http://www.youtube.com/watch?v=pf200-YknNA

Анонимен рече...

Зошто да се испитува нешто што е сосема нормално? Подобро тој труд да се вложи во нешто од што ќе имаме поголема корист.
А тоа што си без коментар значи дека прашањето е незгодно? Во кој поглед незгодно? Мислам дека нечија сексуална ориентација е сосема небитна работа во денешениов 21ви век...

superior рече...

chouman
cuoman
shuaiman
neiwomen
kelp2486

Анонимен рече...

Значи се некој по нешто ќе истреска и тоа се објавува. Се експерти. Па Фројд, па овој, оној... абе се да се знаело.
Ај размислете колку е за никаде насловот, а уште по за никаде темава. Како пубертетлии се палите на глупости. БИ е помодарство или евентуално немајкаде.

Анонимен рече...

За овие овде е сексуалната ориентација е најбитна. Па какви издркотини има по нетов, мислат дека ако се декларираат како едно или друго јавно, по блогови дека ќе бидат попопуларни, а всушност изиграваат дворски шутови.
И... леле успех постигнат невиден... здружение на БИ. Па уште соопштенија. Пораснете, дораснете, шо знам...

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week