Зошто Македонија не спори со ЕУ за името „Европска Унија“?

1/16/2009

„Македонија е еден опширен географски реон, кој припаѓа на три држави - Грција, Бугарија и ПЈРМ. Поради тоа е и барањето да има една географска определба пред името со кое што ќе им е јасно на сите држави за која земја станува збор и тоа составно име ќе се користи од сите“, изјави грчката министерка за надворешни работи, Дора Бакојани. (A1)
Европа е еден опширен географски реон, кој припаѓа на многу држави. Поради тоа бараме да има една географска определба пред „Европска Унија“, за да им биде јасно на сите држави за што станува збор, и тоа составно име да се користи од сите.
Така ќе се отстранат сите сомнежи дека т.н. ЕУ има територијални претензии кон сите европски држави кои не се нејзини членки.

7 коментари:

Анонимен рече...

E sega moram da priznam mosne dobro napisano,jako lepo,sto e pravo pravo.

LU рече...

Америка е мошне широк географски поим кои опфака два континетна плус некои островчиња во т.н. Средна Америка. Државата што се нарекува Соединети Американски Држави треба да има географска одредница ...како на пример..Соединети Држави на јужниот дел од Северна Америка.

Токму така, а на граѓаните од САД на ЈДСА треба да им се забрани да се идентификуваат како „Американци“

Развигор рече...

Imagine all the countries…

Анонимен рече...

А не ли е полесно ние да си се прекрстиме во северномакедонци? Така побрзо ќе се заврши работата.

Анонимен рече...

http://pravdinata.blogspot.com/

interesno...

splendid рече...

rizhi360
clash687
banner486
bingdao100
maoliqiusi

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week