Избори ли се избори?

1/15/2009

Мал муабет за Шпиц, и моја изјава:
„...во оценувањето на регуларноста на изборите не влегува само чинот на гласање туку целиот амбиент во кој се спроведуваат, почитување на процедурите и роковите за кампања и политичките притисоци врз медиумите. (...)
„Аналитичарот Жарко Трајановски вели дека изборите се само показател за општата слика на почитувањето на човековите права.
- Кога ќе се споменат нерегуларни избори не се мисли само на чинот на гласање, туку се гледа големата слика. Во извештаите за наредните избори ќе влезе на пример и непочитувањето на квотата за учество на жени во Државната изборна комисија - вели тој и посочува дека и другите организации излегле со слични оценки.“ (На избори се познава демократијата)
Дури и во новоизбраната комисија за лустрација, претседателот и заменикот се мажи, а има само две жени од 10-мината избрани.

3 коментари:

Анонимен рече...

Kade sto falat zeni slobodno konkuriraj,ke te primat bez problem.

Miladinoski рече...

Ова ептен ти вреди друже :)

хаха не само што си во право туку и ме изнасмеа :)

superior рече...

coof521
rig444
lye258
maid6547
maroom5

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week