Букефалско мезе

1/15/2009

Мезе на „современите антички“ Македонци. Индиските оревчиња го симболизираат слоганот „Македонија до Индија!“


7 коментари:

Анонимен рече...

Ми се допаѓа ова "современите антички", a и мезето е прекрасно, ти доаѓа да го 'мумифицираш', сосе оревчињата, и однесеш дома, да има шо на внуци да раскажуваш!
Него зошто само до Индија? До Токија, брале! Во таа насока предлагам мал додаток, едно садче суши лево горе, симбол на нашите вековни амбиции да ги покориме клетите самураји! :)

Има еден легендарен стих од Едо Маајка: „А кад је нестало мезе, поче прича без везе...“
едно садче суши-лажи, може... :)

Анонимен рече...

Никако, никако садче суши-лажи до симболот на надоаѓањето на Вековната Македонска вистина :)

Анонимен рече...

Abe,ovie dvajcava ne se vredni ni za komentar......kako Kiki i Dodi se.....carovi se.

Анонимен рече...

Жарко, што е тоа демократија?

На Жарко повеќе му се допаѓа зборот демонкратија :)

jacker рече...

con5462
ice6871
hack7456
fated6742
load3547

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week