На (сексуално) здравје!

1/09/2009

„Унапредување на адолесцентното, сексуалното и репродуктивното здравје се дел од главните здравствени приоритети на Министерството за здравство и Владата.“ (Бујар Османи, министер за здравство, Конференција за репродуктивно и сексуално здравје во организација на турското Министерство за здравство)
Неверојатна владина „координација“: Едно министерство промовира сексуално и репродуктивно здравје, друго воведува веронаука која промовира апстиненција пред брак, трето ги одзема кондомите на сексуалните работнички и ги носи на присилно тестирање за сексуално преносливи болести, а Владата се спрема за кампања за „објаснување на последиците од абортусот“.
На здравје, и тоа сексуално!

2 коментари:

Renamed рече...

баш денес онака си размишљам, владава не дупи или многу сме глупи. гарант сме глупи жаре. или онаа антологиската- бреее колку паметни луѓе, ништо не ги разбрав кога зборуваа!
Фемгерила

Заспаноста на разумот креира политички монструми, фем.
И америте не се толку глупи колку што беше нивниот претседател, ам 8 години ги молзеше, небаре овчички.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week