Забрането протестирање, освен за силеџии!

4/01/2009

Нема поголема срамота за Македонија од приказните за мали деца што ги раскажа министерката Јанкуловска. Јанкуловска сака да не убеди дека граѓаните и камерите немаат очи и уши, дека се слепи и глуви за тоа кој го предизвика, а кој го допушти насилството на плоштадот.
Најзагрижувачки, според мене, е тоа што МВР упорно се обидува да ја префрли вината и одговорноста за насилството врз организаторите на мирниот протест, за да го пренасочи вниманието на јавноста од силеџиите и од сопствената неспособност да го заштити основното демократско право на мирен протест. Ваквото непрофесионално и насилничко „расчистување“ на случајот му нанесува најголема штета на меѓународниот углед на Република Македонија.
Осудувачките забелешки во пресот против „борците за човекови права“ ме мотивираа да поднесам претставка против Јанкуловска до Народниот правобранител.

1 коментари:

Анонимен рече...

Секоја чест професоре! Имало трезни луѓе во земјава!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week