Веронауката не може да се укине!

4/15/2009

Еве класични примери за погрешни наслови: Уставниот суд ја укина веронауката.
Веронауката не може да се укине!
Крај на верското образование во училиштата не значи и крај на верското образование.
Верското образование падна на Уставен суд
Верско образование – да, но во верски објекти!
Кога Македонија ќе овозможи формирање на приватни основни училишта, тогаш ќе може да се воведе веронаука и во приватни основни училишта.

2 коментари:

Анонимен рече...

da,da, pogodi! so zamena na teza se napagja odlukata na ustavniot sud. Sega, vo duhot na rezhimot, koj mislevme deka sme go ostavile zad nas, ni iskachaat nvo-a da se bunat protiv ukinuvanjeto na varonaukata, togash bea partiski organizacii od razni Sviripichini koi bea zagrizheni za proleterskata revolucija 'koja teche'....Epa, nema beganje od senishtata na minatoto. Da postoeshe seushte KPJ, Gruevski ke beshe pretsedatel a Vlatko Gjorchev pretsedatel na Mladinskata organizacija! Taka se vikashe, neli?

Анонимен рече...

А добро е и „Законот за веронаука!“
КОј е тој закон?!Толку ни е писменоста.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week