Демант

4/21/2009

Неколку пати досега ми се случило новинарите погрешно да пренесат моја изјава. Во случајов, чувствувам потреба и јавно да демантирам дел од изјавата пренесена во текстот „Дискриминацијата ќе се исмева со закон?“, објавена во денешен „Шпиц“:
„Пред некој ден и самиот премиер јавно во емисија дискриминираше одредени групи. Со кој образ тој сега ќе го поддржи законот за недискриминација?“ (Шпиц, 21 април 2009, стр. 10).
Вакво нешто немам кажано. Имам кажано дека последниот ден од изборната кампања премиерот се појави во емисијата на новинарот [Јанко „Јади бурек“] кој јавно дискриминираше одредени групи. Моето прашање „Со кој образ тој сега ќе го поддржи законот за недискриминација?“, се надоврзуваше на фактот дека премиерот практично му даде јавна поддршка на новинарот кој една седмица претходно јавно ги жигоса студентите протестанти и нивните подржувачи како „збирштина од геј и атеисти...“.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week