Да се укине педагогијата!

4/28/2009

Кој тоа децата ги учи дека хомосексуалноста е негативна појава на сексуалниот живот на човекот и значаен општествен проблем?




Извор: Марија Костова, Анета Бараковска, Ели Маказлиева, Педагогија за трета година гимназиско, изборен предмет, Просветно дело 2005, 202-203 (Главен уредник, Ели Маказлиева)


Да се укине педагогијата, затоа што го повредува достоинството на „Аце наш, голем маж“! Оти, испаѓа дека и за него важи констатацијата - „учесниците на таков изопачен, неприроден и, што би рекле, ненормален сексуален живот, се личности со психички потешкотии и пречки“.

15 коментари:

Tomi рече...

Добро прашање! Иако, не верувам дека некој ќе понуди одговор...

Срамота за книгава, или препишувале од стари книги, или се неписмени, со сфаќања од 21 век...

како и да е... Жалосно!

аце наш рече...

Нели истражувањата покажуваат дека жените во поголем процент имаат склоност кон истиот пол отколку мажите?

Ситен детал кој кажува многу:

„силувањето е рамно на криминал“

ц ц ц ц

јас би рекол - силувањето е криминал. да не се остави место за толкување.

А патем... поголемото прашање е кој го одобрил учебникот.

Saso рече...

Pa sea, sramota ili ne, toa e Makedonija, ne gleam zosto sfakjanjata na ogromnoto mnozinstvo Makedonci ne bi se reflektirale i vo 'pedagoskata' zaednica. Kako inaku bi se reproduciralo ova opstestvo taka uspesno niz sive ovie decenii.

A Ace nas ne bil izopacen, toa go dokazaa brakja Grcki advokati u Amerika i taka ne spasija od dodatni sudski trosoci za ionaka istenceniot i napaten godinasen budzet. Inaku spomenikot ke bese u opasnost.:)

Unknown рече...

Никој да не зуцнал ни збор против нашиот свет споменик, оти има веднаш да го обввинам за хомофобија :)

Sigmund рече...

'Megju taka orientiranite lica ... ima mnogu nevroticni i psihoticni licnosti'!!?!?!!?
Ljudi moji, ma jeli to moguche! :)

Анонимен рече...

Eli Makazlieva e poetesa - isto kako i Violeta Alarova. Eli Makazlieva e PRESTEDATEL na Zdruzenieto na izdavacite na Makedonija. Eli Makazlieva odamna trebase da bide vo zatvor. Eli Makazlieva ne zivee vo pravna drzava i zatoa namesto vo zatvor e funkcioner i povremeno avtorka na ucebnici i stihozbirki.

Saso рече...

Sho, sakas da kazes deka brakja Grci ne ja dokazaa heteroseksualnata sushtina na nasata ni besmrtna i presvetla inspiracija?!? Shokirash me, majke mi! :)
Pa kade se 'krstonoscite' da go branat skvernavenjeto na srceto i dushata na naskoro ni sakraliziraniot plostad?;)

Inaku tek sega mi se razjasnija nekoi ponovi studii koi zboruvaat za izvonredno visokiot procent neurozi, a bogami i psihozi, kaj brakjata Hunzi. E Ace, Ace, na zapad trebase da trgnes, na zapad, nakaj kurvata Vavilonska ... :)

Анонимен рече...

Pa sto e homeseksualnosta i lezbejstvoto ako ne seksualna opredelba?

Анонимен рече...

Homoseksualnosta, lezbejstvoto se DEGENERATIVNI pojavi vo covekovoto postoenje, tuka nema nishto normalno.

SAMO TOA DA ZNAETE
VIE MOZE DA BIDETE HOMOSEKSUALCI I LEZBEJKI I SLICNO DO KOGA SAKATE, AMA TOA NE E NORMALNO I NEMOZE DECATA DA UCHAT DEKA E TOA NORMALNO

Ана Чушкова рече...

Алкохолизмот и наркоманијата се „помеѓу негативните појави на сексуалниот живот на човекот„... :)
морам да кажам, дека изборот на девијации, сексуални, ми е интересно како е направен(од полови болести до полово силување)... некоја комбинација помеѓу муабет со комшиката и гледање лоу енд ордер...

Act1v8 рече...

@Anon: па немора да учат дека е добро, ама зашто воопшто да учат на таа тема. :)

Патем, имаше нешто вакво и во учебникот по социологија за II година на реформирано гимназиско образование... Баш ќе побарам. :)

Анонимен рече...

@Anonymous: лооол оди врати се во 15ти век и спалувај вештерки.

Никој неможе да кажува некому каква да биде неговата сексуална ориентација - тоа е мешање во приватниот живот.

А инаку, немам појма од каде „фактот“ дека кај жените [хомосексуалноста] е поретка појава од каде им испаднало тоа не знам :\

Изгледа од нивните испрани мозоци, штета за тие што учат од ова...

И од каде алкохолизмот и наркоманијата во негативни појави на сексуалниот живот, овие авториве изгледа биле „хај“ кога го пишувале ова! :)

Анонимен рече...

Vo nasata drzava seuste nema oficijalen zakon za sklucuvanje brak megu dva mazi i dve zeni i zatoa nemoze da se vospituvaat decata i mladinata za pederi i lezbejki.Tie vodat kon dezintegracija na semejstvoto i opstestvoto vo celina. Zatoa ucebnikot e prva liga i toa sto go pisuvaat e zapisano vo site svetski pedagogii i psihologii.

Анонимен рече...

Да ви е**м мајката импотентни педеришта и умоболни пореметени личнисти. Зарем сакате децата да учат за нешто што не е нормално и природно. Ако вие сте пореметени неможе да барате да се поремети целата нација. Остајте ги тие во Холандија и некои други земји. Они нека си мислат за нивната иднина. А ако сакате да бидете како нив можете да им се придружите таму.

Анонимен рече...

Хомосексуалноста според сите дефиниции на психологијата е девијација во сексуалната определба, тоа треба сите да го знаат,а посебно оние кои се во развој на својата личност и сексуална определба, второ ако некоја личност е сексуално изопачена не значи дека во другите сегменти на социјализацијата се нарушени, па затоа не треба да се навредуваат многу и погрешно да ја толкуваат дефиницијата во педагогијата, а за нашиот Александар бил добар војсководец, а каков бил во сексуалната определба не е научно потврдено, уште ли ќе не лажат Грциве.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week