„Рамковна“ застапеност на „траваџии“

2/28/2006

Дури преку 20% возрасни жители на ЕУ (62 милиони) пробале канабис (повеќе).
Бараме во Уставот на ЕУ да се воведат „рамковни“ одредби за „правична застапеност“ на корисници на канабис во администрацијата на ЕУ и во сите општествени сфери!

7 коментари:

Etna рече...

Дури преку 20% возрасни жители на ЕУ (62 милиони) пробале канабис (повеќе).


а бе ај!!! можеби тоа е процентот на оние кои редовно и повремено а сепак редовно ја користат. да, возрасните.

„статистика - бајка на разумот„ / борхес:)

Тоа ти се официјални статистички податоци од годишниот извештај за 2005 год. за „Проблемот со состојбата на дрогите во Европа“.
Борхес многу си го сакам, комплетот од 6 книги го влечев дури од Сараево, ама у случајов не е многу јака референца :)

zglobnikot рече...

a 118% procenti od vozrasnoto naselenie se homoseksualci i uste 367,23% se orginalno Atlantigjani... spored toa, baram vo ramkovniot dogovor da stoi deka barem 118% od naselenieto mora da bidat homoseksualci, a dobro, za Atlantigjanite ne mora, da si ostaneme cistokrvni, Makedonci, ovaj...

Ana рече...

Eve i tuka afirmativna akcija! :))

Алаѓоз рече...

Не е проблемот во бројката, туку дали идентитетот влегува во политичката дебата и борба. Друг е проблемот, во администрацијата сигурно има 20% што пробале трава, ама никој ради тоа не бара ниту поинаков законски третман, ниту некои права поради тоа.

Не е проблемот во поинаквиот третман, туку во правото да не бидеш дискриминиран и омаловажуван затоа што си пробал трава.
Постот беше малку ироничен, нели? :)

Анонимен рече...

Where did you find it? Interesting read » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week