Мјау, мјау?

11/06/2006

Цитат на неделата, од мојата омилена колумнистка:

„Некако е тешко за верување дека со дебата за празници и празнувања ќе станеме тоа што милуваат да го кажат некои - економски тигри на Балканот.

Некако се' поблиску сме да ги потврдиме малициозните забелешки дека се' повеќе заличуваме на заспани мачки на опашката на Европа.“

(Борбениот тигар и заспаните мачки)

1 коментари:

oksimoron рече...

:)
А зошто не го цитираш делот во кој таа прашува зошто има 7 христијански наспрото 2 муслимански верски празници? Па да и одговори некој дека тоа е сосем солидна пропорционална застапеност(25%) за која се залага Охридскиот Договор, де.
И, требало да ги цитираш и нејзините очекувања за јапонизација, па да може после слободно да се воведе и хирикири у државава ( и официјално,оти неофицијални имаме колку сакаме(не за чест, туку од глупост))
;)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week