Право на нашите тела

11/14/2006

„Сексуалната работа по дефиниција значи доброволен секс. Неконсензуалниот секс не е сексуална работа; тоа е сексуално насилство или ропство.

Си го бараме нашето право како човечки суштества на користење на нашите тела на начини кои нема да не повредат; вклучувајќи го и правото на консензуални сексуални односи, независно од полот или етничката припадност на нашите партнери; независно од тоа дали плаќаат или не.“ (Извадок од Манифестот на сексуалните работници)

Декларацијата на правата на сексуалните работници во Европа (на македонски) можете да ја прочитате тука.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week