Ќе ја преземе ли некој одговорноста?

12/13/2006

Во хорор-приказната Брутално претепано тригодишно дете, читаме дека осомничениот „невенчан сопруг“ (наведен е со име и презиме), „по бруталното претепување се соочува со кривични пријави за тешки телесни повреди, евентуално убиство и со пријава за живеење во заедница со малолетно лице“.
Требаше ли детето да заврши во болница за „невенчаниот сопруг“ да добие кривична пријава за „живеење во заедница со малолетно лице“ - пардон, за „Вонбрачен живот со малолетно лице“ (кое навршило 14 години, а не навршило 16 години)?
Да добиел кривична пријава на време, со која следува затворска казна, насилството веројатно немало да биде сторено.
Дали некое службено лице сега ќе понесе одговорност што дозволило во кампот вонбрачен живот со малолетно лице (кое навршило 14 години, а не навршило 16 години)?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week