Асексуално образование

12/22/2006Според извештајот на еден американски конгресмен, државата во 2005 год. издвоила околу 170 милиони $ за едукативни програми кои проповедаат само сексуална апстиненција (до стапување во брак).

Еве какви глупости учат младите асексуално ориентирани „американци“:

дека кондомите не успеваат да спречат инфекција на ХИВ во 31% случаи; дека ризикот од предвремено раѓање (како главна причина за ментална ретардација) се зголемува после абортирањето на првата бременост; дека изложеноста на пот и солзи е ризичен фактор за пренесување ХИВ; дека 24 хромозоми од обата родители учествуваат во создавањето на новата индивидуа.

Во Холандија, пак, постојат сосема понакви стандарди за сексуално образование. Погледнете го само следниов сајт на Холандското друштво за сексуална реформа, кое обучува едукатори за сексуално образование, и ќе ви стане многу појасно.

Фотографиите не се преземени од никакви „порно“ сајтови, туку од нивните лекции за „сексуални вештини“.

7 коментари:

riabaro рече...

Кога ја видов сликана прва, реков некој ти го хакнал блогов :)
Интересна е приказнта за Онан од Стриот Завет...

Shepard рече...

ахаха првата слика ударно онака и ја останав со прашалници :)

Jovan рече...

Tyler Durden style :)

некој со прашалници, некој со извичници :)

Анонимен рече...

фино....

vesnemk рече...

богами ударна фотка ... но мене уште попријатно ме изненади холандсково сајтче :) Асексуалци .. аххх .. се прашувам што е следно ...

Кибицер рече...

Причата дека кондомот не е ефикасна заштита од СИДА е всушност на Римокатоличката црква, а во функција на нивната пропаганда против употребата на кондомот.
Пред некоја година имав прилика да гледам на ТВ некој од ватиканските бискупи кои го тврдеа токму тоа: дека кондомот не е никаква заштита против СИДА.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week