Мистеријата летна, ем пролетна!

4/17/2007

Конечна демистификација, по Пролетна мистерија и Во што е мистеријата?

Прво, од јајцето се изроди пиле, кое не беше ниту мало, ниту нежно, ниту убаво. Згора на тоа, секојдневно какаше, многу се плашеше и ептен се тресеше од студ.

Мајка му на пилето веднаш го остави само, и доаѓаше само повремено навечер за да го згрее. Откако ќе си заминеше, на пилето уште повеќе му студеше.

Пилето бргу растеше и откако гулабицата не се појави повеќе да го грее сфати дека самото мора да се снаоѓа во животот. Вчера, сосем ненадејно, пилето откри дека има крилја, одлета од гнездото, и повеќе не се врати.

Точакот остана сам, заедно со гнездото, во смрдеата од искакани гомца.

2 коментари:

Струмјан рече...

гулабицата ќе да е гугутка

Ете, толку се разбирам од „пернати животни“ :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week