Горниот или Долниот Буш „Велики“?

4/08/2008


Уште еден ступиден спор, во време кога енергијата треба да ја насочуваме на покорисни активности:
Градоначалникот: иницијатива за преименување на паркот во „Џорџ Буш“ (за тоа што добивме, или за тоа што не добивме покана?)
Независни советници: иницијатива за преименување на „Водњанска“ во „Џорџ Буш“ (заради неговата „борба за правичност“ или заради притисокот да направиме компромис со Грција?).
Советничка од СДСМ: „Буш прво треба да го заврши активниот мандат и својата мисија за нашиот прием во НАТО, а потоа треба да му се заблагодариме на промислен начин.“ (Наместо паркот,„Водњанска“да се вика„Џорџ Буш“)
Предлог за постигнување компромис: улицата „Водњанска“ да добие привремена референца „поранешниот американски претседател Џорџ Буш“, се дури не влеземе во НАТО.
После, ќе видиме како трајно ќе ја прекрстиме: во „Новиот Буш Велики“ или во „Долниот Буш“.

1 коментари:

Анонимен рече...

See Please Here

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week