Жи-ва брашно – ништо страшно!

4/21/2008

Мистеријата на фамозното куферче од Pulp Fiction е конечно разрешена.

Верувале или не, во него има „Жи-ва“ брашно, „екстра-бело“.

Ете, се отвори блог-полемика што чудо од маркетинг ќе е „you tube“ клипчето ZI-VA Flour Commercial (Parody of "True Romance").

Многу просто - „you tube“ маркетинг! Секој медиум е и простор за рекламирање.

Не само „you tube“, туку и блоговите се медиумски простор за рекламирање – само треба малку да пораснеме за да го сфатиме тоа.

„Дали е етички оправдана рекламата?“ – прашува Фем во постот Кој пробал знае. Герила? Од аспект на “drug content”, колку што е етички оправдан филмот „Вистинска романса“, толку е оправдана и рекламата. Едно од значењата на зборот „flour“ е токму кокаин - „Yo, yo, I need a bag of flour.

Зошто тогаш да не се прикажува на ТВ исто како „Вистинска романса“? Одговорот е многу едноставен – затоа што телевизијата умира, а you tube“ станува се поЖИВА и поЖИВА! За само три дена, рекламата има над 14.000 гледања!

Наоѓајте маани колку што сакате, ама рекламата е нешто досега невидено.

Бошко е стварно легенда, а буквалниот превод на „read my lips“ е антологиски.

Уште само да им текнело во субтитлот да стои оригиналниот текст од „True Romanca“, преведен на лош македонски сленг (види коментар 1).

Ете, започнува нова ера во македонскиот адвертајзинг, а и ние блогерите сме дел од приказната! Се ќе сториме за успех на кампањата - „Купувајте македонски производи!“

1 коментари:

Elliot Blitzer is the driver, standing on it. A blond, glitzy COKE WHORE is sitting next to him. They're having a ball. Then they're seeing a red and blue light flashing in the rear-view window. It's the cops.

ELLIOT
Fuck! I knew it! I fucking knew it! I should have my head examined,
driving like this!
(he pulls over)

Kandi, you gotta help me.

KANDI
What can I do?

He pulls out the sample bag of cocaine that Clarence gave him earlier.

ELLIOT
You gotta hold this for me.

KANDI
You must be high. Uh-huh. No way.

ELLIOT
(frantically)
Just put it in your purse.

KANDI
I'm not gonna put that shit in my purse.

ELLIOT
They won't search you. I promise. You haven't done anything.

KANDI
No way, Jose.

ELLIOT
Please, they'll be here any minute. Just put it in your bra.

KANDI
I'm not wearing a bra.

ELLIOT
(pleading)
Put it in your pants.

KANDI
No.

ELLIOT
You're the one who wanted to drive fast.

KANDI
Read my lips.

She mouths the word "no".

ELLIOT
After all I've done for you, you fuckin' whore!!

She goes to slap him, she hits the bag of cocaine instead. It rips open. Cocaine completely covers his blue suit. At that moment Elliot turns to face a flashing beam. Tears fill his eyes.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week