Идентитетот на Македонките

4/18/2008


Првата фотографија (исечок) е од празнувањето на АСНОМ. Можат да се видат жени фатени на оро со шамија (во цивил), и без шамија (во униформа). Сите жени што не носат униформа, носат шамија.

Втората фотографија е од празнување на антифашистичкиот сојуз на другарките. Жените фатени на оро носат традиционални носии, но никоја од нив не носи шамија.

Дали процесот на „декомунизација“ и враќање кон „традиционалните вредности“ ќе значи и враќање на шамиите кај Македонките?

2 коментари:

kiberkotle рече...

Да :-(

zaslobodite рече...

не :-)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week