Именувачница

4/14/2008

Се придружувам на иницијативата на Георгиjа Џорџ Атанасоски, претседател на Македонска aлијанса, да има Во секој град по една „американска“ улица.

Предлагам, улицата Македонија во Скопје, да се преименува во Моника Левински, затоа што така фино го попушивме во Букурешт.

Секаде, улиците Ѓеорѓија Пулески, Ѓорѓи Сугаре и Ѓерѓ Кастриот да се преименуваат во Џорџ Пул, Џорџ Сугар, и Џорџ Кастер. Под итно, дури не им текнало на Грците Света Гора да ја преименуваат во Hollywood.

Исто така, предлагам салата „25 мај“ во Велес, да се преименува во „4 јули“. Со една промена, две муви. Ем Сојузот на борците задоволен (по повод „денот на борецот“, ем американофилите (по повод „денот на независноста на САД“).

Бездруго, во Арачиново некоја улица треба да се крсти МПРИ, а Шипковица треба да му оддаде почест на Питер Фејт.

Покрај „патриотските“ фискални сметки, да се воведат и посебни фискални сметки, како дел од кампањата „Купувајте американски производи“.

Е, да, за малку ќе заборавев. И крстови близначки да се изградат на Водно: Џорџ Буш и Џорџ Буш Јуниор.


3 коментари:

Уште еден преименувачки симптом - магарешката трка во Битола:
„Победник стана 27 годишниот Адуш Ќулафи од ридското село Острец, со неколку години старото магаре „Тито“, за оваа прилика преименувано во „Иблис“.“

Risto рече...

Добар пост :).Ама требаше да напишиш дека не е лошо и американскиот орел да го ставиме за официјален грб на Македонија.
Ем Америте ем албанците ќе бидат среќни.
А за трката во Битола шо беше главна награда за победничкото магаре?Посета на кафезот со лавови?хехехе

Анонимен рече...

Посета на кафезот со членови на ВМРО-ДПМНЕ?хехехе

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week