Чиј идентитет?

4/18/2008

Официјален демант - спорот за името не е спор за идентитетот:

„Никој до сега не го довел под сомневање идентитетот на народот на оваа земја", рече посредникот на Обединетите Нации. („Идентитетот не е доведен под сомневање“)

Само, што подразбира Нимиц под „народот на оваа земја“ – етносот или демосот?

Колку за потсетување, АСНОМ-ската држава е израз на „суверената волја и правата на самоопределеније на народот на Македонија“, а „АСНОМ го образујат народните претставители без разлика на народност, вероисповедание, пол, раса, и политичко-партијска припадност...“


0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week