Брилијантен автогол на Милошоски

4/21/2008

„Лесно е за Грција да се фали со туѓи европски пари, но нашиот коментар е дека ние не сме трговци, ние сме Македонци и ќе останеме Македонци, и тоа не зависи од грчките пари“, изјави Антонио Милошоски. (Милошоски: Грција се фали со туѓи пари)

Внимавајте, на почетокот Милошоски зборува за „туѓи европски пари“, а на крајот за „грчките пари“. Како одеднаш „туѓите европски пари“ станаа „грчки пари“?

Ако ние „не сме трговци, ние сме Македонци“, тогаш чуму воведување посебни фискални сметки за македонски производи?

Работава испадна, не дај боже да си ем трговец ем Македонец.


5 коментари:

Анонимен рече...

ZARE,TI BATKA EPTEN GO ISTENCUVAS,ODMA SE GLEDA TVOJATA ULOGA ALI NEMA VEZE........PA GLUPERDO EDNA PA PARITE SE OD EZ A SE DODELUVAAT NA GRCIJA KAKO CLENKA,NELI, I ZATOA STANUVAAT GRCKI,MNOGU EDNOSTAVNO.....NELI....IMAM PROBLEM SLAB SUM SO CRTANJE,PA NE MOZAM DA TI NACRTAM.............MADA I TI TOA GO ZNAES,AMA ROLJATA VO KOJA SI TE TERA NA TAKOV KOMENTAR,NE SE SEKIRAJ BATKA TE RAZBIRAME.

Unknown рече...

Ако парите стануваат Грчки, тогаш веќе не се туѓи и бесмислен е „аргументот“ на Милошоски, колку што е бесмислени и твојот коментар.
Најпосле, и Македонија користеше пари од фондот за неразвиени подрачја на СФРЈ во кој и самата учествуваше со далеку помал процент од колку што добиваше. И сега користиме пари од фондовите на ЕУ, па и од таа стрна е трагична изјавата на Милошоски.
Е, сега, она - „не сме ние трговци“ - не е ли тоа ишкање на мувата од капата?
Мене ептен ми личат на патриотски трговци со тоа фискалните, со кампањата „Купувајте македонски производи“, само што овие тргуваат на ситно, и тоа со патриотизмот.

Хесапов рече...

Има нещо, което повечето македонци и македонски институции не разбират. Не става въпрос за търговия! Македония иска да бъде приета в общност, където участващите страни се уважават и зачитат!
Понеже Македония иска да бъде приета в тази общност, тя трябва да изпълни различни условия. В случая трябва да се откаже от името. Няма никаква трагедия в това. Ако Македония не смени името си остава извън НАТО, а вероятно и извън ЕС. Желанието на Македония да влезе в НАТО с името РМ не се възприема от клуба НАТО, където всички са равноправни и страната на Киро Григоров остава вън.
Много важно за македонците е да разберат, че САЩ и Гърция са равноправни в НАТО, защото организацията е демократична. САЩ са равноправни и с България, каквито и критики да имат към нея, така че България също би могла да постави устловия за приемането на Македония в НАТО и ЕС. Със сигурност тези условия ще бъдат поставени и е възможно да са по-болезнени от въпросът с името, но такива са правилата на играта. Ако Македония иска да е в НАТО трябва да е дружелюбна към съседите си и което е по-важно, трябва да изпълни желанията им, ако иска да е в един клуб с тях. Да припомня-никъде не пише, че БРЮМ трябва да стане член на НАТО!
Желанията на Гърция са ясни - името и "идентитетот". Българските сигурно ще бъдат подобни, може би промяна на учебниците по история.
Просто трябва да разберете едно, ако искате нещо трябва да дадете нещо! Но това още не е търговия...

Unknown рече...

Велиш: „Със сигурност тези условия ще бъдат поставени и е възможно да са по-болезнени от въпросът с името, но такива са правилата на играта. Ако Македония иска да е в НАТО трябва да е дружелюбна към съседите си и което е по-важно, трябва да изпълни желанията им, ако иска да е в един клуб с тях.“
Е, така ли се градат добрососедски односи? :)
Да потсетиме - Титова Југославија и ги прости репарациите на Бугарија по Втората светска војна, и покрај тоа што Македонија претрпе најголема штета.

Хесапов рече...

Искам да кажа, че всички участници, които са вътре, в ЕС и НАТО ще наложат условията си и ако искаш да те приемат трябва да изпълниш тези искания, даже да го направиш с усмивка на уста. Общо-взето тези, които искат да влязат имат по-голям интерес за това, отколкото тези, които са вътре.
Когато кандидатствахме за НАТО, ни накараха напълно да се лишим от армията, която имахме по това време. Тя не беше малка - 1000 самолета, 3000 танка, ракети с ядрено и химическо оръжие, крилати ракети, всичко това насочено към Гърция и главно към Турция. На всички ни беше неприятно и болно да нарежем танковете, самолетите и ракетите, почуствахме се беззащитни, но това бяха условията на нашите съседи, главно Турция и САЩ. Изпълнихме ги, както се казва със сълзи на очи. Имаше проблем не само защото загубихме войската, а от армията излязоха много офицери и сержанти, които останаха без работа. Когато ни приемаха в ЕС също изпълнихме условия, някои от които не ни харесаха. Но това правилата на играта.
Колкото до добросъседските отношения мисля, че Македония се отнася твърде агресивно към съседите си в това число и към България. Имам предвид претенциите към българската история, гръцката история, територии в съседните държави и други подобни. Затова засегнатите страни ще решат в своя полза тези проблеми, като използват желанието на Македони за влизане в ЕС и НАТО.
Колкото до Втората световна война, въпросът е много спорен. Тогава Македония беше част от България и това което се е случвало около Вардар се е случвало и навсякъде из страната. Знам, че няма да се съгласиш с мен и затова не бих желал да спорим на тази тема. Казах мнението си само за сведение.
Използвам случая да те поздравя за последната статия в "Дневник".

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week