ЈСП - Шлајм на Скопје!

7/27/2007

Понекогаш, фотографијата навистина вреди повеќе од 1000 збoрови.
Денеска се возев во „еколошкиов“ автобус на ЈСП. Платив 35 денари.
До кога бе ќе се возиме во вакви крнтии?
За ова некој треба да одговара.

7 коментари:

ognen рече...

Се додека културата ни е на нивото на кое ни е, ќе се возиме со вакви автобуси. Дали треба ЈСП да постави обезбедување во секој автобус за сељачаана да престане да се изживува врз се и сешто?

Изгледа дека сепак сме заслужиле.

Тажно!

Владимир рече...

“Изгледа дека сепак сме заслужиле.“

Донекаде се сложувам. Со оглед на тоа каква “СТОКА“ (жал ми е што вака морам да го навредам ддобитокот) се вози со автобусиве, овие автобуси се дури и премија за нив.

Проблемот настанува,кога примерните и културни граѓани се возат со истите, па мораат да ги трпат говнариите на другите.

Животот не е фер, а поготово во Македонија.

Анонимен рече...

„Дали треба ЈСП да постави обезбедување во секој автобус за сељачаана да престане да се изживува врз се и сешто?“
Да, треба. Па не се возат само идиоти во автобус. А заради неколкумина идиоти коишто ЈСП ги толерира, треба да трпиме сите ние (што им плаќаме по 35 денари). Или да си се возиме со такси за исти пари, ако сме дватројца

Incontinentia рече...

до луѓето е Жаре, и до (не)културата, а не до ЈСП.

уф, какви казни треба да има за ткави гадови што плукаат, грицкаат семки, палат седишта и што ли уште не.

за нив, а не на питачите да им зимаат глоба у евра.

Немојте така луѓе, погледнете ја уште еднаш фотографијата и ќе видите дека не е само до шатниците, туку и до ЈСП.
Ваков автобус не би смеел да превезува патници.
Автобусот не беше само издупчен и искршен, туку оставаше впечаток дека е неисчистен со месеци.

Tome рече...

А кој го извалкал - чистачките на ЈСП?

Де бе луѓе, автобусот не е чистен со месеци, плус жива крнтија со поминат рок е.
Со ваков менталитет - криви се патниците - ќе се возиме во крнтии уште 100 години.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week