Верувале или не: Македонски неолит

9/12/2007

Дали сте знаеле дека...?

- „Македонскиот неолит“ зафаќа период од 10.000 години до 3.000 години пред нашата ера;

- „Македонија е основоположник на Европската цивилизација“;

- „Седум илјади години во Македонија владее мир“;

- „Именката Македонија, атрибутот Македонски е во секојдневна употреба во младото камено време...“;

- Колонизацијата на Европа започнува од „Македонскиот полуостров“ (преименуван во „Балкански полуостров“ во 1804 год.);

- „Жената на Македонскиот неолит е софистициран естета...“;

- „Архитектурата на Македонскиот неолит не познава тајни во конструкцијата“;

- „Грешките и незнаењето се дел од човечката природа но задачата да се корегираат пред образот на вистината, се чини дека е доделена на Македонија“.

Верувале или не, сите наведени цитати се од битолската изложба „Македонски неолит“ на „Светскиот центар за истражување на македонскиот неолит“, поддржана од „Министерство за Културта на Р. Макединија“ (токму така пишува на флаерчето).

Првата моја помисла: „Ете на какви глупости се трошат нашите пари“.

Втората помисла: „Ете со какви лаги им ги полнат главите на учениците кои организирано одат во музеј“.

Третата помисла: „Можно ли е да сме толкави идиоти и игноранти?“

Погледнете само каква била модата во „Македонскиот неолит“.

Не би ме изненадило ако откријат и неолитска сателитска антена.

Нема што - мора ние да сме ja измислиле Fashion TV.
Ни фали уште сапунска серија за „Каменковци“ во Македонија.
Yabba-Dabba-Doo!

18 коментари:

sataniel рече...

haha, bravo!

sataniel рече...

сум заклучил дека многу често најсмешните постови се содржат само од добро избрани и укомпонирани цитати нечии. :)))

Режијата е најбитна :)
А „Македонски неолит“ е толку лош филм што плаче за пародија.

Стойчо рече...

Сериозна работа, ей - тръпки да те побият;-)

Анонимен рече...

А тоа што не се пронајдени телефонски кабли е непобитен доказ дека Македонците уште во неолитот користеле мобилни телефони.

Не само мобилни, туку и WI-Fi технологија. Затоа сме "Wireless Country".
А тоа што сме ја измислиле плескавицата пред 6000 години?
Кој има сега поголема традиција - „Лесковачкиот роштиљ“ или „македонско-неолитската скара“?

Анонимен рече...

Па што. Кога на Албанците им се дозволува таков фаслификат да си ја присвојат Мајка Тереза (која била Влаинка, односно ароманка и ништо друго) треба и ние малку да тераме вода на наша воденица.

часовничарi рече...

bojađiu... koj bi rekol deka e albanka...
pa što?
?
?
?
što mi e ubavo, kako malo dete se čuvstvuvam... "pa što."
"kje ti go viknam brat mi"
bajki
kaj i da se svrtite i da poglednete, kje vidite: nizata se prodolžuva. "što e ubav ovoj svet, onde dete, ovde cvet"

„треба и ние малку да тераме вода на наша воденица“ - аргументов е антологиски.
Само на она „малку“ - не знам дали да плачам ил се смеам.

Razvigor рече...

Мил му е на Жарко македонскиот неолит, ама помила му е вистината.

А како што знаеш Развигор - „Има само една вистина...“ :)

Razvigor рече...

„Прво су настале амебе, па Јевреји...“

Flebur рече...

во ред,пародија ко пародија...
некој че ја вати поентата,некој не
на пр во болварија подобро ги трошат парите за слични презентации?(оди на некоја слична поставка и од музејот ќе излезеш со десетина БЕСПЛАТНИ книги,документи,памфлети.... со содржина ``колку е Македонија болварска``)
во грција? во лондон? се пореални поставките на музеите,повеќе стручни?
македонско е,трпи заебанција
да беееее во тоа време голи шетале
на овие простори

и просторов бил изолиран,пуст,не населен,само гркоболваросрпските простори биле цивилизциски топ.

фина пародија,за цитирање од страна на `оние`

Анонимен рече...

Апел Влади и Председнику Републике Србије


Апелујемо* на Владу Србије, Премијера Србије и Председника Србије да у Генералној скупштини Уједињених нација предложе Резолуцију којом би се прогласило супротним међународном праву свако једнострано или мултилатерално признање Косова као независног или полу-независног међународно-правног субјекта. Сматрамо да би свако једнострано или мултилатерално признање Косова било супротно основним нормама и принципима међународног права, а посебно ако би ово признање наступило мимо процеса који су у току у Савету безбедности Уједињених нација. У циљу онемогућавања да до признања Косова дође од стране неких држава чланица Уједињених нација, предлажемо да текст следећег Нацрта Резолуције хитно буде упућен у процедуру у Уједињеним нацијама:

Н А Ц Р Т Р Е З О Л У Ц И Ј Е

Генерална скупштина

позивајући се на члан 2. Повеље Уједињених нација;

позивајући се на члан 24. Повеље Уједињених нација;

позивајући се на члан 25. Повеље Уједињених нација;

подсећајући на Декларацију о принципима међународног права која се односи на пријатељске односе и сарадњу између држава сагласно Повељи Уједињених нација, из 1970. године;

узимајући у обзир Резолуцију Савета безбедности 1244. из1999. године;

тражи од држава чланица Уједињених нација да унилатерално или мултилатерално не признају независност Косова, док се не донесе Резолуција Савета безбедности Уједињених нација у којој се утврђује коначни статус Косова.* Тим истраживача Института за политичке студије у Београду, којим координира др Игор Јанев, виши научни сарадник Института (постављено на сајт 29.9.2007.)

Анонимен рече...

dr Igor Janev proposed this question of UNGA for ICJ: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?".
29.09.2007. Belgrade

Анонимен рече...

dr Igor Janev proposed this question of UNGA for ICJ: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?".
29.09.2007. Belgrade

Анонимен рече...

dr Igor Janev proposed this question of UNGA for ICJ: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?".
29.09.2007. Belgrade

Анонимен рече...

dr Igor Janev proposed this question of UNGA for ICJ: "Is the unilateral declaration of independence by the Provisional Institutions of Self-Government of Kosovo in accordance with international law?".
29.09.2007. Belgrade

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week