АСНОМ во мрак! Милениумскиот крст свети!

3/08/2007

Еве колку ни значи АСНОМ:

„Струјата е исклучена поради неплатени сметки, а објектите се заклучени бидејќи нема пари ниту за постојан кустос“ (Споменикот на АСНОМ во Пелинце потона во мрак).

Сега, ако сакам да одам да го посетам споменикот-копија, мора прво да се најавам во кумановскиот музеј, за да испрати некој вработен што ќе го отклучи Центарот - и тоа само додека има дневна светлина!

Зошто воопшто државата гради споменици, и за кого - ако потоа нема средства да се грижи за нив?

Или парите наменети за Пелинце се потрошија за довршување на Милениумскиот крст, кој воопшто и не е државен споменик?

3 коментари:

Shepard рече...

тоа е зашто ние сме од аце, а не од асном.

а аце беше христијанин. или тоа беше самуил?

Shepard рече...

или можда па гоце?

у 1944 беше „со петокрака на чело“.
сега - со крстот на чело :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week