Новиот јавен тоалет на „Партизанска“

3/09/2007


Во отсуство на јавни тоалети, за да ги задоволат своите физиолошки потреби, граѓаните на Скопје се принудени сред бел ден да се снаоѓаат „на своја рака“.

Фотографијата сведочи дека било кој јавен простор, каде постојат минимални услови за остварување на правото на приватност, е во опасност да се претвори во јавeн тоалет.

Предлагам надлежните да изработат нови сообраќајни знаци кои ќе бидат поставени на главните булевари: „Забрането мочање и какање“.

5 коментари:

Анонимен рече...

E pa ova ti e Glaven Grad na edna drzava, Metropola.

Некои велат се е до начинот на претставување.
Некој владин портпарол, на пример, може да стави поднаслов на фотографијата: Скопје - прва метропола со „еколошки тоалети“ :)

GoodBytes рече...

Le зорт.

Во крајна нужда! :)

мравка рече...

---Any student caught urinating in public repeatedly could find his name on the list for the next 25 years.
----
http://media.www.michigandaily.com/media/storage/paper851/news/2006/03/22/Opinioneditorials/From-The.Daily.An.Offensive.Policy-1712138.shtml

Гледаш како е фино да не живееш во нетолерантни општества ко Америка. За баналност ко чичково што прави ќе те опнат на сајтов..

http://www.mapsexoffenders.com/

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week