Кој е актуелниот претседател на пост-рамковна Македонија?

3/22/2007

Прашањево сосем логично се поставува откако ќе кликнете на официјалната страница на Претседателот на Република Македонија.
Таму некои чудни фигури се поздравуваат, сечат ленти, го испитуваат или го тапшаат лицето што победи на последните претседателски избори.
Ич не ми е јасно: дали реалниот претседател на пост-рамковна Македонија е оној што се поздравува со Б.Ц., оној што сече лента, оној што го испитува (Буш) или пак оној што го тапша Б.Ц. (Солана)?
Ако кликате почесто на рефреш, ќе можете и да го видите Б.Ц. со папата, како кисне покрај отворениот чадор на Путин, како ја строи војската, или како насмеан држи во раце две маскирани дечиња.
Најомилена фотографија ми е со погачата со солца што му ја принесува едно девојче во народна носија, а најтрагична кога уфирцаниот Б.Ц. ѕвони на камбана.

Работава, За кого бијат камбаните... ?
Не прашувај...
За десерт, крајот на говорот на Б.Ц. за денот на пролетта:
„Ние го делиме овој свет. Тој е нашиот единствен и заеднички дом, и тука сите, без оглед на разликите што ги имаме, сме рамноправни во едното: генерациите што доаѓаат ќе ги ценат нашите дела според она она што сме успеале да го направиме, но и според она што не сме го направиле, а сме имале можност да го сториме.
Ако ги натераме да нe заборават заради првото, ќе нe разберат; но ако нe запаметат заради второто - никогаш нема да ни простат.
И со право нема да ни простат.“
Си знаеш, нема да ти простат.

Има ли поголема демагогија од тоа да промовираш подигање на „свеста во општеството за правата на еднаквост и недискриминација, без оглед на пол, раса, етничко потекло, вероисповест, старост или инвалидност (?!)“, во услови кога Македонија со децении се инаети и не донесува закон за заштита од дискриминација?

3 коментари:

OgiSinko рече...

Kaj ke mu bide krajot.
Mislam koj ke mu gi gleda darbite, ako sega i antikorupciska go potkaci.
Gospodinot gragjanin, ima da go nema.

Како што читам у „Фокус“, нова корупциска афера му се спрема.

zimski рече...

иде маца поред тебе (Б.Ц)пази да те не огребе....:):)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week