Недостига магија?

3/12/2009

Гледам, Геро ја пренесува колумната на мојот пријател Жарко Јорданоски „Магијата што недостига“.
Фина е колумната, ама од каде заклучокот дека немало пораки со магија во досегашната кампања?
Мојот имењак изгледа подзаборавил дека фрлањето изборни клетви до седмо колено е форма на магија. Злобна магија.


2 коментари:

Анонимен рече...

Ај да видиме дали сега ќе кажеш добар збор за „Владата на Груевски“ или пак ќе ги свртиш работите во твоја корист :)

zarko рече...

Навистина, Жаре, фрлањето клетви е црна магија пар-екселанс. Тоа е навистина мој пропуст, иако во случајов зброт магија е употребен во сосем друга смисла. Не сакав да го употребам правиот збор - ДУХ за да ги избегнам неговите религиозни конотации. А ќе признаеш, во колнењето нема никаков дух, освен можеби некој Злодух!
Поздрав

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week