Иванов – конквистадор?

3/19/2009

Што сака да каже Букарски кога го нарекува Иванов „конквистадорот“?
Дали сака да каже дека е војник (партиски)?
Дали сака да каже дека е нечиј платеник?
Дали сака да каже дека е (политички) авантурист?
Дали сака да каже дека е освојувач на нови територии?
Дали сака да каже дека е безмилосен човек со железна војничка дисциплина?
Ниедна од споменатите особини, кои се припишуваат на мнозинството конквистадори, Иванов не би си ја припишал на себеси.
Дали Букарски се заебава, или пак нема поим што значи зборот „конквистадор“?

4 коментари:

гоце рече...

жарко, таква блогерска еминенција каков што си ти не треба да се замара со медиокритети како букарски.

Bukarski рече...

Ќе ја освои Европа за нас!

„Македонија е дел од Европа“ - тврдеше Иванов. Зарем ќе се освојуваме себеси? :)

Bukarski рече...

Европа е како убава жена. Мора постојано да ја освојуваш =)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week