Иванов и Бог

3/06/2009

Во следните неколку поста ќе ја анализирам програмата на Иванов. За почеток, еве неколку проповеднички извадоци на претседателскиот кандидат од „библиската и апостолска македонска земја“:
„Бог сакаше мојот син да се роди само неколку дена по прогласувањето на независноста на Република Македонија.“
„Се раѓаме по милоста Божја.“
„Бог нека ја благослови Македонија!“
„...ќе покажеме дека ја делиме истата човечност и верба во праведниот Бог кој сака мир меѓу своите поданици.“
„Животот на село подразбира напорна работа, силна заедница, верба во Бога и приврзаност кон земјата. “
„Македонскиот град ја има традицијата на вредни луѓе, деловна чесност, мултикултура и верба во Бога. “
„Сите имаат право да го живеат својот живот даден од Бога без чувство дека се заборавени, отфрлени или дискриминирани. “
„Верувам во идеите на правдата и меѓусебното разбирање помеѓу луѓето во светот кој заеднички го проектираме и градиме укрепувани и водени од Бога.“
Каде исчезна христијанската скромност, да не се спомнува Бог залудно?

9 коментари:

Анонимен рече...

Ma koj ku.ac si ti bre klosaru eden da analiziras nekogo po kogo plukas....gledaj da najdes k o m p a s za tvoite izgubeni......samo jades trici po postovite tvoi deka nemalo demokratija vo Makedonija.....pa kako bre nema babun eden koga pisuvas sto sakas i plukas po kogo sakas i nikomu nisto....i pak maogjas mani ...rgjavom kurcu i dlake smetaju....ete toa si ti i takvite kako tebe.

отпишан рече...

не е ни чудо што Црквата од вакви верници почна да се занимава со хотелиерство.

А посебно беше интерсно кога во кавадарци на граѓаните им кажа како ќе се грижи за винарите -кај ќе одел ќе носел шишиња со вино и со ракија изгледа од онаа "антика" и ако оди по светот како б.ц.(само по балканот) сигурно дека винарите ќе бидат како сега млекарите.

Не знам се уште кој е оној царот од македонската молитва што сега ни го пратил БОГ оти оној Ниче Димовски што бил сценарист на молитвата не кажува!
Може да е и на нано р. пријателот од фолк фест валандово- чаки панкерот

Анонимен рече...

Abe "otpisan" - vaseto se vide do kade stignavte - do nikade,ta i narodot go dovedovte na ova derege,taka da so vakvi sarkasticni zabeleski,sami si se dovedovde na dnoto i so izguben kompas.....

Анонимен рече...

Sam si pisuvas,sam si odgovaras,si vlagas vo film batka ti nemas gajle,tebe poprvo gazot ke ti se napolni otkolku glavata,kreteniste edno,se edno te isto jades gomna...samo kompromis ti stoi vo usta isto kako ono0j majmunot Geroski,mandrili edni...

Elea Creta Makedonija рече...

ovie anonimusi shto plukaat po tvojot trud, oti drugo neznaat i nemaat kichma da se predstavat, slobodno izbrishi gi.

A za kutriot profesor Ivanov da ne zborime, dovolno zboruva faktot deka e tolku sposoben shto nemoze ni govorot za na miting da go prochita kako shto treba, a ushte pomalku da pogledne komu mu se obrakja za toa vreme.

Анонимен рече...

Џоле I Изгубени!!!

КАКОВ ИДИОТ!!!

Анонимен рече...

Жаре, само пишувај и како што еднаш ти нагласив, не се врти по секое куче што џавка по патот. Со интерес ги очекуваме твоите анализи. Поздрав.

Анонимен рече...

Хех, интересно е да се види некојси Ajaaax како коментира против анонимусите :) До таму сме дотерале што мислиме дека било каков случајно (или не) избран надимак на интернет е еднакво со јавност.

Анонимен рече...

Одлична анализа! Знаеш овде има луѓе кои се „саможигосуваат“, а „вернициве“ пак почнаа да се „само-обогуваат“ :) само да не не однесат за брзо на „оној свет“!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week