Соочи се со различноста (6)

7/02/2006


Дакрифилија е доживување на возбуда од солзите или од емотивната потресеност на некоја друга личност.
Имате ли често „трипови на вина“?

5 коментари:

Shepard рече...

а каква различност е ако на тебе се ложат расплакани или емотивно дистрактирани особи.. „за-плачење-рамофилија“? :)

нена рече...

мислам дека ложењето у случај со филиите не доаѓа од личната состојба на субјектот што се ложи, него од надворешни индикатори кои го предизвикуваат истото.
што ќе рече, не е фактор што они се расплакани и сл., него што ти манифестираш нешто што делува као "уље на ватру".
рекапитулирај си сеа што си кажал или како си ги погледнал! :)

ама, друго ми беше муабетот- се прави ли дистинкција меѓу филиите? сите ли еднакво не треба да го тангираат секој кој не е дел од нив, и општеството и јавноста во целина? има ли граници слободата на приватноста во оваа смисла?

или сето ова се само блиц лекциички за тоа "што све има по светов"? :)

за-плачење-рамофилија“?
уште не можам да престанам да се смеам. :)

"се прави ли дистинкција меѓу филиите?"
Вообичаено „филиите“ се сметаат за перверзии.
Се обидувам да прикажам дека многу од „перверзиите“ се всушност сексуални различности (кои не повредуваат никого) или можности во неизмерното поле од сексуални слободи.

Анонимен рече...

супер...треба ми раме твоје...:))))
ова ме асоцира на „плачипичка“?

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week