Теорија на релативноста

7/06/2006

Во духот на ајнштајновското „се е релативно“, идниот мандатар Никола Груевски оцени дека изборите за пратеници се одржале во „релативно фер и демократска атмосфера“.
Останува допрва да видиме како меѓународните и домашните набљудувачи ќе ја интерпретираат „теоријата на релативноста“ во македонскиот изборен контекст.
Во обраќањето до граѓаните, Груевски укажа дека Република Македонија има загубено многу време во 15-те години од оваа транзиција. Вети макотрпно работење на новата влада за подигнување на животниот стандард и економскиот раст, за борба против сиромаштијата и невработеноста, но и за борба против корупцијата.
Демек, ќе бидат ем силни, ем чесни?
Бучковски достоинствено му ја честита победата на Груевски. Продолжи со оптимистички изјави и по поразот: „Голема партија сме и во нашите успеси и во нашите неуспеси“. Еве што му порача на идниот мандатар ако не успее бргу да состави Влада: „Ако тоа не го направи, ние сме тука“.
Демек, бевте, и ќе бидете?
За жал, додека вие, големите партии, си играте „Сјаши Мурто да узјаше Курто“, најголем дел од граѓаните на Република Македонија сакаат да избегаат од тука, да избегаат што подалеку од вас, некаде џенем во Канада, Австралија, Нов Зеланд...
Да се преродат. Со големи чекори.

1 коментари:

GoodBytes рече...

Светските медиуми за резултатите од изборите.

Не оценуваат генерално добро. Не треба да сме задоволни, нормално. Од една страна ќе беше добро нашите политичари да добиеја жешка шлаканица, со цел да им дојде умот, но од друга страна за сите нас ќе беше лошо ако се одложеше нашето членство во ЕУ до недоглед.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week