Голем пораз на СДСМ во Куманово

7/11/2006

Во втората изборна единица коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ не освои ни 3.000 гласа повеќе (39680) отколку во 2002 (36843). Коалицијата на СДСМ освои речиси 53.000 гласови помалку од 2002, кога гласаа над 60.000 избирачи повеќе.
Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ со 3.000 гласа повеќе, доби 3 пратеника повеќе отколку во 2002 год, а коалицијата на СДСМ доби 1 пратеник повеќе отколку коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ во 2002, иако освои околу 7.700 гласа помалку од неа.
Ем ВМРО-ДПМНЕ повеќе ќари, ем СДСМ освои повеќе отколку што заслужуваше, благодарение на малиот одѕив, и распрснувањето на гласовите кај малите партии.

6 коментари:

Анонимен рече...

Еве нешто интересно за тебе: Новиот директор на МРТ ќе биде Латас, додека директор на Македонско Радио ќе биде Јане.

Латас ми е на моменти дури и забавен со неговите небулозни и пристрасни заклучоци и наивните конспирации.

Анонимен рече...

This is very interesting site... Foreign investment r board child tv

Анонимен рече...

Looking for information and found it at this great site... » » »

Анонимен рече...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Austin texas doctor liposuction weight loss Adult interactive anime dvd Virgin anal girl

Анонимен рече...

What a great site » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week