Кој не заслужува одговор?

7/07/2006

Кој вика дека институциите не даваат одговори на прашањата од граѓаните?
На пример, МВР на својот сајт има специјална
опција за поставување прашања од страна на граѓаните. Еве како тоа функционира во практиката:
Прашање: „bi sakal da znam poveke informacii za operattivno taktickite merki koi se prezemaat vo vrska so akcijata koga se lisuva nekoj storitel od sloboda? Dali toa e klasicna soglasnost od krivecen zakon i se odi da mu se stavat lisici ili pak pred da se donese konecna odluka se pravi i nesto dopolnitelno? blagodaram odnapred so pocit student na policiska akademija.“
Одговор: „Благодариме што го посетивте нашиот Веб сајт. Одговор на вашето прашање побарајте на полициската академија каде што изјавувате дека студирате. Со почит.“
Баш сакам да ги чујам сега тие што сеуште сметаат дека вработените во МВР немале смисла за хумор.
Можеби не е лошо да ги потсетиме вработените во МВР дека оние што тврдеа „Некои прашања не заслужуваат одговор“, добија мошне интересен одговор од граѓаните: „Некои партии не заслужуваат да владеат“.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week